Menu

Hjælp og Vejledninger

Udskrivning

Søg med Google

Folkebiblioteket

Log ind på Google

Skift Adgangskode(Elev)

Skift Adgangskode(Medarbejder)

Menu
Bevægelse
Billedkunst
Biologi
Dansk
Engelsk
Fysik / Kemi
Geografi
Historie
Håndværk og design
Idræt
Kristendomskundskab
Madkundskab
Matematik
Musik
Natur / Teknologi
Samfundsfag
Tysk
Unoung
Generelle Værktøjer
Den åbne skole
Kompetencecenteret
Thisted TechLab
Kommuneaftaler
SSP
Bevægelse
Skolen i bevægelse
Sæt skolen i bevægelse

Dansk Skoleidræt - Som hjælp til at sætte skolen i bevægelse har Dansk Skoleidræt udarbejdet en lang række øvelser, der kan bruges i de forskellige fag, både inde i klasselokalet og ude i skolegården. De fleste øvelser kan med små ændringer tilpasses andre fag og klassetrin. Flere af øvelserne ledsages af en lille film, der viser hvordan øvelsen laves i klassen.

Leg på streg
Leg på streg

Leg på streg er et koncept, der har til formål at fremme fysisk aktivitet blandt skoleelever ved hjælp af opstregninger i skolegården.

Projektet er støttet af Nordea-fonden.
Opstregninger får skoleelever til at bevæge sig

Opstregningerne er fleksible og lette at etablere og skal give skolerne mulighed for at igangsætte nye og sjove lege, der kan anvendes i både undervisning, frikvarterer og fritidsordning. Leg på Streg er således en enkel og nem pakkeløsning, der skal være med til at fremme fysisk aktivitet i skolegården. Projektet er målrettet elever i indskolingsklasserne, og opstregningerne er særligt tiltænkt undervisning i fagene dansk, matematik og idræt.

Leg på streg materiale

Materialet i Leg på streg  består bl.a. af skabeloner, inspirationskatalog og aktivitetstaske. Du kan låne skabelonerne til opstregning gratis via dit regionale Center for Undervisningsmidler eller via Kræftens Bekæmpelse.

Leg på streg kurser

På et Leg på streg kursus kan du blive inspireret og få hjælp til at komme godt i gang.

Betydningen af fysisk aktivitet

Bevægelse og fysisk aktivitet har afgørende betydning for udviklingen af børns sundhed, motoriske og kognitive kompetencer, sociale evner samt personlig identitet. Eftersom børn tilbringer det meste af deres hverdag i skolen, er det derfor oplagt at optimere de fysiske rammer i skolegården for at forsøge at øge børns daglige aktivitetsniveau. Almen erfaring hos mange lærere er desuden, at mange børn oplever høj motivation ved læring gennem bevægelse, og der er derfor god grund til at indarbejde bevægelse som en fast del af den daglige undervisning.

Fodbold for dygtigere og sundere elever

I samarbejde med en fodboldklub i jeres nærmiljø kan I bruge fodbold som et fantastisk middel til at få idræt integreret i undervisningen med dygtigere og sundere elever til følge – og alle kan være med. DBU hjælper jeres samarbejde med klubberne på vej.

FDF Legedatabasen
FDF's Legedatabase

Leg er vigtig for både børn og voksne. Derfor har FDF oprettet Legedatabasen. Nok Danmarks største og bedste database over lege.

Se også Løbsdatabasen og Sketchdatabasen

Dansk Skoleidræt

Sæt skolen i bevægelse

Bevægelse på emu.dk
Bevægelse på EMU

Ministeriets inspirations- og vejledningsmateriale om bevægelse.

Det er en vigtig del af den nye folkeskole, at eleverne i løbet af skoleåret i gennemsnit bevæger sig mindst 45 minutter i løbet af skoledagen.
I vejlednings- og inspirationsmaterialet kan du læse om:

  • Hvad bevægelse i folkeskolen er.
  • Hvad der kendetegner det gode arbejde med bevægelse.
  • Lovgivningen og rammerne for bevægelse.
  • Eksempler fra kommuner og skoler, som har erfaringer med arbejdet.
  • Aktuel viden og forskning inden for området.
Aktiv Året Rundt

Aktiv rundt i Danmark skifter navn til Aktiv Året Rundt for at indikere, at der fremadrettet hele året vil være sjove bevægelsestilbud til skolerne. Aktiv Året Rundt afholder stadig aktiviteten ”Skolernes sundhedsuger” i ugerne 39-41 (sidste år deltog 250.000 elever), men vil også i løbet af året afholde nye sjove, legende og forskellige idrætstilbud. 

Aktiv Året Rundt handler stadig om at skabe sunde vaner hos eleverne i forhold til bevægelse, mad, søvn og fællesskab. Vores motto er der heller ikke ændret ved – det skal stadig ”være sjovt at være sund” ϑ.

Clio Online Bevægelse

30 aktiviteter, der kombinerer læring og bevægelse

Har dine elever brug for lidt ekstra energi i undervisningen? Så er det måske tid til at kombinere læring og bevægelse. Her har Clio samlet en aktivitet med bevægelse til hvert fag.

Værktøjskassen

Ordbogen.com [ios] [android]

Opgavehylden@

DR /skole

EMU

Skoletube [ios] [android]

Lucidpress Publishing

Apps og andre værktøjer

Aktivitetskatalog fra Danske Skoleelever(Bog)

RUM - Lokalt samarbejde om læring Udskrivning

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden.