Menu

Hjælp og Vejledninger

Udskrivning

Søg med Google

Folkebiblioteket

Log ind på Google

Skift Adgangskode(Elev)

Skift Adgangskode(Medarbejder)

Menu
Bevægelse
Billedkunst
Biologi
Dansk
Engelsk
Fysik / Kemi
Geografi
Historie
Håndværk og design
Idræt
Kristendomskundskab
Madkundskab
Matematik
Musik
Natur / Teknologi
Samfundsfag
Tysk
Unoung
Generelle Værktøjer
Den åbne skole
Kompetencecenteret
Thisted TechLab
Kommuneaftaler
SSP
Den åbne skole
Forældrefiduser
Fiduser til klassens sammenhold

Sammenhold omkring børn skaber sammenhold mellem børn. Forældrefiduser.dksamler på fiduser, der gør det nemt at tage ansvar for klassens sammenhold. Helt fra begyndelsen i 0. og 1. klasse.

En forældrefidus er en nem, smart og praktisk måde at være noget for sit barn og barnets klasse. Det bliver både lettere og sjovere at arrangere og deltage i klassens sociale liv og samarbejde på tværs. I lærer hinanden at kende og børnene bliver de helt store vindere.

Sammenhold i klassen er helt afgørende

Børn er meget opmærksomme på hinanden, og hvert barn trives bedst i en klasse, hvor alle har det godt og er med i fællesskabet. Når du som forælder gør noget for sammenholdet, gør du i højeste grad også noget for dit eget barns trivsel.

"Det bedste, du kan gøre for dit eget barns trivsel i skolen, er det, du kan gøre for klassens fællesskab."

Helle Rabøl Hansen, mobbeforsker, adjunkt ved Aarhus Universitet

Skolen som igangsætter 

Forældrefiduser.dk er også et site for skolens ansatte. Når en klasses forældresamarbejde skal godt fra start, er det nemlig helt afgørende, hvordan skolerne vælger at prioritere og give plads på fx forældremøder.

Derfor kan du som lærer, pædagog, skoleleder eller skolebestyrelse også finde fiduser, der sender klasserne godt fra start.

Forebyggelse frem for bekæmpelse

Godt begyndt er halvt fuldendt - også her. Det er nemlig langt nemmere at bygge et godt sammenhold op fra starten, frem for at  reparere en klasse eller forældregruppe, der har et usundt fællesskab. 

Derfor handler det også om at komme ganske tidligt fra start - allerede i 0. klasserne. Og så holde fast og følge op gennem hele skoletiden.

Skole-Kirke-Samarbejdet

for Sydthy, Thisted og Morsø Provstier

Formålet med Skole-Kirke-Samarbejdet er at udvikle undervisningen i faget kristendomskundskab ved at styrke det lokale samarbejde mellem skole og kirke. Skolen og folkekirken er stadig solide bærende institutioner i den danske samfund.

Samarbejdet bygger på den danske folkeskoles formålsparagraf §1, der blandt andet siger, at eleverne skal gøres fortrolige med dansk kultur, herunder kristendommen, samt § 6, der fastslår, at kristendomkundskabsundervisningens centrale indhold er den luthersk-evangeliske kirke.

Vores materialer og konkrete medvirken i undervisningen er ikke forkyndende. Vi har en faglig tilgang til kristendomskundskab, hvor vi kan undersøge, fordybe og forholde os kritisk til religion. Vi arbejder ud fra de kompetenceområder, som fremgår af de forenklede mål for faget. Eleverne vil ikke blive involveret i religiøse handlinger; såsom bøn eller altergang. Derfor kan alle elever sagtens deltage i projekter og undervisning; også elever med anden religiøs baggrund eller elever uden nogen religiøs baggrund overhovedet.

Det er vores ydmyge mål at udvikle undervisningen i kristendomskundskab. Ved at sætte elevens læring i centrum og udvikle fagets didaktik vil vi give vores bidrag til en mere varieret skole-hverdag, der både indrager IT og bevægelse.

Didaktik-udvikling sker ikke af sig selv, og derfor deltager vi gerne med viden og menneskelige ressourcer, når lærere ønsker af arbejde på nye måder i undervisningen.

Nationalpark Thy Klasseværelset

Nationalpark Thy Klasseværelset gør det nemt for lærere, at udnytte lokale uformelle læringsmiljøer til at understøtte elevernes læring. På websiden finder du en række undervisningstilbud – primært i Nationalpark Thy. Undervisningsforløbene er knyttet op på de nye fælles mål i flere forskellige fag

Nordvest Safari

Idræts-, bevægelses-, frilufts- og formidlingsaktiviteter i og om naturen

Nordvest Safari er et Kultur- og Friluftscenter, som har hovedsæde på Doverodde Købmandsgård ved den idylliske havneby Doverodde i Sydthy. Doverodde ligger nær skov, fjord og Nationalpark Thy.

Opgave

Det er Nordvest Safaris opgave at etablere mangeartede friluftsaktiviteter, som foregår på land, til vands, og i luften.

Nordvest Safari laver pædagogisk naturvejledning og lærende friluftsaktiviteter i Nordvestjylland med naturformidling, unikke frilufts- og kulturoplevelser, høj grejkvalitet og sikkerhed. Samtidig med høj kvalitet i vores arrangementer er der selvfølgelig sørget for ordentlige forsikringsforhold, så alt er i orden. Det er vigtigt for dig og det er vigtigt for os, derfor er det vores fokusområde.

Naturstyrelsen Thy – Naturvejledningsture i Nationalparken

Kontakt thy@nst.dk eller telefon 72 54 39 81

Vi har tilbud målrettet alle klassetrin og har fokus på, at vores naturvejledning opfylder folkeskolens Fælles Mål.

Her er nogle eksempler på emner vi kan dække, inddelt efter fag. Mange af emnerne kan dog sagtens planlægges, så de er tværfaglige.

Idræt

Orienteringsløb og anvendelse af kort og kompas
Samarbejdsøvelser 
Træklatring og tømmerflåderæs

Matematik

Brug af geometri og måleinstrumenter – f.eks. opmåling af træbevokset areal, måling af højde, diameter og kubikindhold samt beregning af områdets værdi i kr..
Symmetri i naturen – f.eks. indsamling og tegning af symmetri i blade og blomster. Sandsynlighedsregning – f.eks. bueskydning og øksekastning.

Natur og teknik - Biologi

Anvendelse og udvikling af naturfaglige modeller – f.eks. populationsdynamik, fødekæder og fødenet. 
Hypotesedannelse – f.eks. fotosyntese, livscyklus og planter/træers vækst. 
Feltundersøgelser af biodiversitet – f.eks. vandhulsundersøgelser, indsamling og bestemmelse af planter.
Undersøgelse af lys-, skygge-, jordbunds- og vandforhold – f.eks. levesteder. 
Undersøgelser af dyr, planter og svampe – f.eks. dyrespor og forskellige plantesamfund. 
Bruge og undersøge forskellige sanser – f.eks. forskelle og ligheder mellem mennesker og dyr. Naturressourcer og teknologi – f.eks. bæredygtigt skovbrug og madlavning med naturens urter.

Dansk

Tekstforståelse – vi snakker om naturens betydning for danske sangtekster. 
Essay og digt skrivning i og om naturen – fordybelse i naturen.

Museumscenter Hanstholm

Rundvisning på Museumscenter Hanstholm:

På museet i Hanstholm er der gratis adgang for alle skoler og efterskoler, men i år tilbyder museet en særlig rundvisning, der tager udgangspunkt i bunkerens og Hanstholms historie under den tyske besættelse 1940-45. Også mere generelle temaer vedr. besættelsestiden behandles – herunder den danske civilbefolknings forhold. Tilbuddet henvender sig primært til 7-9 klasse.

 

Landbo Thy: ”Landbruget i børnehøjde”

Et arrangement for 0-3 klasse. Landbo Thy kontakter skolerne for tilmelding i foråret 2017.

Lektier Online

Gratis online lektiehjælp for folkeskole- og gymnasieelever. Lektiehjælpen udføres af frivillige universitetsstuderende og drives af Statsbiblioteket med støtte af satspuljen og fondsmidler. Servicen har eksisteret siden 2010, og har tilbudt lektiehjælp til mere end 15.000 børn og unge med hjælp fra over 500 frivillige. Projektet har vundet flere priser, blandt andet Digitaliseringsprisen og Frivillighedsprisen.

Projektet startede som hjælp og studiestøtte til børn og unge fra socialt udsatte områder, men er siden hen udvidet med flere målgrupper. I dag hjælper Lektier Online op i mod 200 elever per åbningsaften. Læs mere om Lektier Online 

Vores vision

Lektier Online har en vision om at gøre en forskel for danske skoleelever. Med eleven i centrum giver vi gratis lektiehjælp, der hjælper unge til at klare sig bedre i skolen og til at nå deres læringspotentiale.  

Hvordan det fungerer 

På Lektier Online får man op til 30-45 minutters lektiehjælp. Derefter kan man stille dig i kø igen, hvis man har brug for mere hjælp.

Lektiehjælpen foregår ”live”. Sammen med lektiehjælperen kan man både skrive og snakke om lektierne. På en digital tavle kan man også tegne og forklare lektieopgaverne. 

For at anvende Lektier Online skal man bruge sit UNI-Login, men man optræder altid helt anonymt.

Det er nemt

Lektier Online er let at bruge, og kan anvendes på både pc, tablet og smartphone. Vi har i sommeren 2015 lanceret en helt ny og topmoderne teknisk platform, som gør det meget nemt at modtage og give lektiehjælp.

Hvem er lektiehjælperne?

Lektiehjælperne arbejder frivilligt og rekrutteres af Lektier Online. Det er typisk universitetsstuderende, der søger erfaring med undervisning. Alle lektiehjælpere skal aflevere en børneattest og underskrive en tavshedserklæring.

Hvem står bag Lektier Online?

Statsbiblioteket driver og udvikler servicen i samarbejde med en række biblioteker, undervisnings- og forskningsinstitutioner, virksomheder, ministerier og styrelser. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål om Lektier Online.

Lektier Online til folkeskoleelever

Lektier Online til folkeskoleelever er et satspuljefinansieret projektet styret af en gruppe bestående af repræsentanter fra Ministeriet for Børn og Undervisning, Kulturstyrelsen samt Statsbiblioteket. Lektiehjælpen ydes både af frivillige studerende samt af frivillige lektiehjælpere fra it-virksomheden KMD. Siden 2012 har KMD stillet over 120 medarbejdere til rådighed for Lektier Online. Medarbejderne kan veksle deres arbejdstid til tid som lektiehjælpere. 

Lektier Online til ungdomsuddannelser 

Lektier Online til gymnasieelever er finansieret af A.P. Møller Fonden og styres af en gruppe bestående af repræsentanter fra Undervisningsministeriet, Kulturstyrelsen, DSG, Gl, Danske Gymnasier, Odense Centralbibliotek. Aalborg Universitetsbibliotek, de medvirkende gymnasier, A. P. Møller Fonden og Statsbiblioteket.

Kirsten Kjærs Museum

Kirsten Kjærs Museum er et privat kunstmuseum med en stor samling af malerier og tegninger af Kirsten Kjær (1893-1985). Museet er i dag et arbejdende kunstcenter, med kurser, koncerter og kammermusik dage, værkstedsfaciliteter og gæsteboliger.

Kirsten Kjærs Museum kan tilbyde læringsforløb i billedkunst og musik, med kunstfaglige undervisere og formidlere. Der er mulighed for særlig tilrettelagte undervisningsforløb for den enkelte klasse, hvori introduktion/forløb på skolerne indgår. Endvidere kan forløbet være tværfagligt og dække flere fag.

Kirsten Kjærs Museum har udarbejdet en række undervisningsforløb med afsæt i billedkunst for både indskoling, mellemtrin og udskoling. Egenbetaling for én klasses undervisningsdag a 5 lektioner på museet er 2500 kr. Undervisningsafdelingen indkøber i skoleåret 16/17 i alt 10 forløb afregnet efter forbrug. Skolerne dækker selv omkostninger til materialer eller tilkøb af ekstra formidlingstimer.

Naturfagsstrategi

(PDF) Med udgangspunkt i et ønske om at styrke det naturvidenskabelige fagområde gennem hele uddannelseskæden i Thisted Kommune har en lokal arbejdsgruppe under Undervisningschefen igangsat en proces vedrørende udarbejdelsen af en lokal naturfagsstrategi.

Et af formålene har været at styrke oplevelsen af kvalitet, progression og positive oplevelser i naturfagsundervisningen gennem et samarbejde med kommunens virksomheder og sundhedstilbud. Et andet formål har været udarbejdelsen af en lokalt forankret naturfagskanon, som skal sikre, at alle elever i Thisted Kommune har viden om og kendskab til de forskellige stedbundne potentialer indefor naturfagsområdet. Det naturvidenskabelige fagområde består af følgende selvstændige fagområder: Fysik/kemi, matematik, biologi, geografi og natur/teknologi.

Kulturfagsstrategi

(Kulturtjenesten Thy)

Kulturtjenesten Thy er et toårigt projekt, støttet af Kulturstyrelsen, som løber til og med august 2017. Formålet med projektet er at bygge bro mellem de formelle og uformelle læringsmiljøer i kommunen således at samarbejdet mellem kommunens kulturmiljøer og skole- og dagtilbud bliver styrket.

Ambitionen er at alle børn uanset opvækstvilkår får sammenhængende, lokale og varierede kulturelle oplevelser i deres skole- og institutionstid.

Endvidere er det ønsket, at kommunens børn og unge oplever kulturen som en rød tråd i deres læring fra de starter i dagtilbud til de afslutter deres ungdomsuddannelser.

Kulturtjenestens konkrete opgaver er at koordinere, styrke, kvalitetssikre og udvide mængden af kulturtilbud og på samme tid synliggøre kulturmiljøernes tilbud og potentialer overfor brugerne i skoler og dagtilbud.

Kulturfagsstrategi og-kanon

Kulturtjenestens arbejde understøttes af en kulturfagsstrategi, og en kulturfagskanon, som er udarbejdet af kommunen i samarbejde med lokale kulturaktører og skole- dagtilbud.

Kulturfagsstrategien skal fungere som pejlemærke for aktører og pædagogisk personale.

Kulturfagskanonen, oplister en række temaer som alle børn, som minimum, skal erfare og opleve gennem deres skole- og institutionstid i Thy.

RUM - lokalt samarbejde om læring

RUM er en portal, hvor alle tilbud til Dagtilbud, Grundskole og Ungdomsuddannelse i Thisted Kommune er samlet under ét tag. Her kan du som pædagog eller lærer vælge mellem alsidige forløb til din børnegruppe eller klasse.

RUM gør det enkelt at inkorporere kultur-, natur-, fritid- og erhvervsmæssige tilbud i hverdagen og undervisningen.

Derfor byggede vi RUM

I Thisted Kommune findes der rigtig mange tilbud, der er relevante for Dagtilbud, Grundskoler og Ungdomsuddannelser. For at gøre det nemmere for pædagoger og lærere at finde frem til nye forløb, tænkte vi, at vi ville skabe en portal, hvor alle tilbud er samlet under ét tag. På den måde kan pædagoger og lærere få et lettilgængeligt, opdateret overblik over de aktuelle tilbud. Derfor skabte vi - sammen med alle udbyderne - RUM.

Sådan er RUM bygget op 

På RUM er alle forløb delt op efter målgrupperne Dagtilbud, Grundskole og Ungdomsuddannelse. Derudover er forløbene inddelt efter emneområder og lærerplanstemaer/fag. Derfor er det nemt at søge efter et specifikt forløb, der kan opfylde nogle konkrete behov.

Sådan vælger du et forløb

1) Find et forløb i RUM

2) Book forløbet hos den pågældende institution - kontaktoplysningerne fremgår af forløbsbeskrivelsen

Værktøjskassen

Ordbogen.com [ios] [android]

Opgavehylden@

DR /skole

EMU

Skoletube [ios] [android]

Lucidpress Publishing

Apps og andre værktøjer
RUM - Lokalt samarbejde om læring Udskrivning

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden.