Menu

Hjælp og Vejledninger

Udskrivning

Søg med Google

Folkebiblioteket

Log ind på Google

Skift Adgangskode(Elev)

Skift Adgangskode(Medarbejder)

Menu
Bevægelse
Billedkunst
Biologi
Dansk
Engelsk
Fysik / Kemi
Geografi
Historie
Håndværk og design
Idræt
Kristendomskundskab
Madkundskab
Matematik
Musik
Natur / Teknologi
Samfundsfag
Tysk
Unoung
Generelle Værktøjer
Den åbne skole
Kompetencecenteret
Thisted TechLab
Kommuneaftaler
SSP
Engelsk
Storybird

G+ - Log ind med din Google-konto. Billedfortællinger og digte.

Storybird is a visual storytelling community. A global hub of readers, writers, and artists of all ages.

Our idea: let anyone make gorgeous, art-inspired stories in seconds.

That simple idea has made us indispensable for millions of people. Teachers rely on us to get students from K-12 writing and reading. Families adore us for our constant stream of stories. And tweens and teens use us to connect with each other and express their angst.

We're one part educational platform, one part real-time publishing, and one part social network. And we're 100% nifty.

Alinea Pitstop

KRÆVER ABONNEMENT Her finder du webressourcerne til bøgerne i Pit Stop.

Alinea Gekko-Engelsk 7.-10.

Kræver abonnement. Kan p.t. anvendes som et supplerende materiale. Det er oplagt at arbejde med et eller flere didaktiske forløb i løbet af skoleåret, enten i en samlet periode på nogle uger eller som et afbræk fra arbejdet med klassens grundbogsmateriale.


Man kan også dykke mere sporadisk ned i Gekko for at træne grammatik og ordforråd, gå på opdagelse i Global Issues eller finde supplerende læsetekster. 

Læs mere om hvad de enkelte faneblande byder på herunder. 

Gekko er et website i udvikling. Der vil løbende komme nyt indhold til, og funktionaliteten vil løbende blive opgraderet. 

Du kan som lærer se elevens arbejde ved at vælge klasse og elev i Elevresultat øverst til venstre. Du får adgang til denne funktionalitet, når du logger ind som lærer - og har licens til Gekko. 

På de fleste sider i Gekko er der lærernoter i højre side. Kun læreren kan se lærernoterne. I noten er der en kort vejledning til den side du er på. For en mere uddybende vejledning skal du åbne forløbsvejledningen som der linkes til nederst i lærernoten. 

Alt indhold på sitet er glosseret, og gloserne kommer frem når du slår gloserne til og fører musen henover det ord der fremkommer i en farve. 

Alle læsetekster på sitet er indtalt af indfødte sprogbrugere. 

 
Teacher
Når man er logget ind som lærer bliver Teacher-knappen synlig til venstre for Topics. I Teacher finder læreren forslag til årsplaner, forløbsvejledninger inkl. læringsmål og forslag til tegn på læring samt mere detaljeret vejledning om hvordan man kan bruge Gekko. 

 
Topics
Topics er det centrale element i Gekko og rummer didaktiserede forløb med tekster, billeder, film og opgaver. 

Alle forløb er bygget op på samme måde, nemlig i 4 faser: målsætning, sider med tekster, opgaver og aktiviteter, projektopgave og evaluering. De digitale opgaver tæller antal forsøg. Det vil sige, at eleven kan forsøge flere gange, for at få din besvarelse 100% korrekt. Besvarelserne gemmes, så du som lærer kan tale med eleven om opgaven i forbindelse med evalueringen. 

Forløbene er markeret med stjerner som indikerer en vejledende sværhedsgrad. 

 
Library
Library rummer supplerende læsetekster. Teksterne kan anvendes som opgivelser til den mundtlige prøve. Teksterne er ikke indtalt. 

 
Global Issues
I Global Issues kan eleven dykke ned i nogle aktuelle temaer. Denne del er under udvikling. 

 
My Own Dictionary
My Own Dictionary er elevens egen onlineordbog. Her kan eleven notere sig ord som han/hun tilegner sig eller gerne vil tilegne sig i løbet af arbejdet med Gekko. Hvert ord kan registreres i ordbogen med en oversættelse, en ordklasse, en sætning med ordet, et billede af ordet og en lydfil. 

 
Grammar
Grammar rummer forskellige opgaver til træning af grammatiske færdighedsområder. Grammatikken er udformet lidt ligesom et spil - eleven vinder en halv stjerne for hver korrekt løst opgave. 

 
Toolbox
Her er korte videovejledninger til elever og lærere til brug af Web 2.0 programmer. De minder om de vejledninger du kan finde på SkoleTube, men er væsentligt kortere. 

 
Forløbsvejledninger, årsplaner og tips til læreren
Når du køber adgang til Gekko, og logger ind som lærer, fremkommer en Teacher-knap i topmenuen. Her finder du detaljerede vejledninger til alle forløb inkl. information om hvordan de lever op til Fælles mål. Du finder også forslag til årsplaner så du kan sammensætte længere forløb med ressourcerne i Gekko. Eleverne har ikke adgang til lærerressourcerne. 

 
Elevresultat
Når du køber adgang til Gekko, og logger ind som lærer, fremkommer Elevresultat øverst til venstre i topmenuen. Klik på Elevresultat for at at vælge klasse og elev, og du kan derpå bladre igennem websitet som om du var eleven. Nu kan du se alle de opgavebesvarelser som eleven har lavet, og du kan se hvor mange forsøg eleven har brugt. 

Når du kigger på Grammatikopgaverne, kan du se hvor mange stjerner eleven har fået, altså hvor mange opgaver eleven har besvaret korrekt. Du kan ikke se, hvordan eleven har besvaret selve opgaven. 

 
Fælles mål 2014
Gekko rummer opgaver og aktiviteter der dækker alle tre kompetenceområder, mundtlig kommunikation, skriftlig kommunikation og kultur og samfund. Det fremgår af forløbsvejledningerne hvilke mål der dækkes i de enkelte forløb, og der gives forslag til Tegn på læring for det overordnede læringsmål. 

 
Cooperative Learning

CL-strukturer er oplagte i forbindelse med sprogundervisning, og flere steder i Gekko finder du opgaver hvor eleverne skal arbejde med CL-strukturer. I disse opgaver er der typisk vedlagt et kopiark som skal printes ud.

Alinea Gekko-Engelsk 4.-6.

Kræver abonnement. Forløbene i 4.-6. klasse rummer fx relevante, nære og aktiverende emner med fokus på ordforrådstilegnelse, bevægelse og små projekter, hvor forløbene i overbygningen primært byder på inspirerende temaer som inkluderer elementer som film, musik, litteratur, Culturemøder, projektarbejde og meget mere. 

Gekko-engelsk lægger op til, at eleverne skal bruge sproget aktivt og kreativt. Cooperative Learning-aktiviteter er en vigtig del af Gekko, og der er generelt mange aktiviteter der gør at eleverne lærer og træner sprog i interaktion og samarbejde med hinanden. Gekko-engelsk giver dig kommunikativ undervisning – med digitale fordele. 

Sammen med Gekko-engelsk får du adgang til Superreaders som rummer mere end 200 digitale bøger på engelsk, engelsk og fransk på forskellige niveauer. Alle bøgerne kan høres med syntetisk tale, men nogle af bøgerne har også en rigtig lydindspilning tilknyttet. Du får også adgang til Skoleordbog engelsk, som er en digitial ordbog. 

Gekko-engelsk er inddelt i fem faneblade: Topics, Library, Culture, My Own Dictionary og Toolbox. Til læreren er der en forløbsvejledning til hvert forløb og en konkret vejledning til opgaverne på de enkelte undersider. Det er kun læreren der har adgang hertil. Læs mere om hvad de enkelte faneblande byder på herunder. 

Gekko er et website i udvikling. Der vil løbende komme nyt indhold til, især under Topics og Library. 

På de fleste sider i Gekko er der lærernoter i højre side. Kun læreren kan se lærernoterne. I noten er der en kort vejledning til den side du er på. For en mere uddybende vejledning skal du åbne forløbsvejledningen. 

Alt indhold på sitet er glosseret, og gloserne kommer frem når du slår gloserne til og fører musen henover det ord der fremkommer i en farve. 

Alle læsetekster på sitet er indtalt af indfødte sprogbrugere.

 
Topics
Topics udgør en central del af Gekko engelsk til 4.-6. klasse. Topics er didaktiserede læringsforløb, som typisk er tænkt som noget hele klassen arbejder med. Der er i høj grad lagt vægt på kommunikation og arbejde i grupper, så eleverne får mest mulig taletid. Cooperative Learning er en fast del af arbejdet med Gekko-engelsk. 

Alle forløb er bygget op på samme måde, nemlig i 4 faser: målsætning, sider med tekster, opgaver og aktiviteter, projektopgave og evaluering. De digitale opgaver tæller antal forsøg. Det vil sige, at eleven kan forsøge flere gange, for at få din besvarelse 100% korrekt. Besvarelserne gemmes, så du som lærer kan tale med eleven om opgaven i forbindelse med evalueringen. 

Forløbene er markeret med stjerner som indikerer en vejledende sværhedsgrad. 

Alle forløb har en forløbsvejledning, som ligger under Teacher-knappen, hvor du mere indgående kan læse om forløbet. På de allerfleste sider i forløbene er der desuden en lærerknap i højre side af skærmen, som kun læreren kan se. Her får du en vejledning til den side eller de opgaver, der er på siden.
 
Library
Library består af en række supplerende tekster, som kan bruges alene eller i forbindelse med forløbene. Alle tekster er inddelt i temaer, og nogle tekster kan gå igen i forskellige temaer. Teksterner er ikke didaktiserede, men de er glosseret og de fleste er indtalt af ’native spakers’. 

Teksterne i Library indgår ofte i arbejdet med Topics, og der bliver henvist og linket til specifikke tekster, når eleverne skal eller kan bruge dem. På den måde er der mulighed for at tilgodese de elever, som gerne vil fordybe sig yderligere i et emne.
 
Culture
I Culture kommer eleverne rundt i lande, hvor engelsk er modersmål eller officielt sprog. Eleverne får først et verdenskort, hvor de engelsktalende lande er markeret. På den måde kan de se, hvor mange steder i verden, engelsk er et officielt sprog. 

Nogle af landene er klikbare. Ved at føre musen hen over lande som fx USA og Sydafrika, kan eleverne aktivere landene og klikke på dem. De kommer ind til et landekort med 10-15 klikbare illustrationer, der hver dækker over fakta om landene. Alle teksterne er indtalt af ’native speakers’ og med den accent, som passer til det pågældende land. 

Der er en række interaktive opgaver til Culture, som guider elevernes rejse rundt i landene. Men det er også muligt blot at være nysgerrig og gå på opdagelse på egen hånd.
 
My Own Dictionary
Gennem arbejdet med forløbene i Gekko-engelsk, bliver eleverne opfordret til at samle ord og kategorisere dem i My own dictionary. Ordforråd har en fremtrædende rolle i FFM 2014, og eleverne skal med udgangen af mellemtrinnet have et ordforråd på ca. 2000 af de hyppigst forekommende ord. Ved at arbejde systematisk med My own dictionary lærer eleverne at kategorisere ord, lave betydningsrelationer og udbygge med fx synonymer. Alt dette er med til at styrke elevernes ordforråd.
 
Grammar
I Grammar kan eleverne træne grammatik inden for kategorierne: forholdsord, navneord, ordstilling, stedord, tillægsord og udsagsnord. De får reglerne præsenteret og kan fremkalde dem, når de skal arbejde med de forskellige opgaver. 

Der er 5 opgaver per opgavesæt, og eleverne optjener stjerne for hvert korrekt svar. Som lærer kan du se en oversigt over elevernes score og dermed følge med i, hvordan de klarer sig. 

Der er en mere udførlig vejledning til, hvordan I anvender Grammar i lærervejledningen, som ligger sammen med opgaverne.
 
Toolbox
Her ligger en række instruktionsvideoer, er viser, hvordan man kommer i gang med at anvende forskellige Web 2.0-værktøjer. De minder om de vejledninger du kan finde på SkoleTube, men er væsentligt kortere. 

Der bliver ofte henvist til specifikke videoer ved de forskellige projekter i forløbene.
 
Forløbsvejledninger, årsplaner og tips til læreren
Når du køber adgang til Gekko, og logger ind som lærer, fremkommer en Teacher-knap i topmenuen. Her finder du detaljerede vejledninger til alle forløb inkl. information om hvordan de lever op til Fælles mål. Du finder også forslag til årsplaner så du kan sammensætte længere forløb med ressourcerne i Gekko. Eleverne har ikke adgang til lærerressourcerne.
 
Elevresultat

I videoen vises Elevresultat-funktionaliteten på Gekko-engelsk til udskolingen. Funktionaliteten er ens i alle Gekko-sites til mellemtrin og udskoling.

Når du køber adgang til Gekko, og logger ind som lærer, fremkommer Elevresultat øverst til venstre i topmenuen. Klik på Elevresultat for at at vælge klasse og elev, og du kan derpå bladre igennem websitet som om du var eleven. Nu kan du se alle de opgavebesvarelser som eleven har lavet, og du kan se hvor mange forsøg eleven har brugt. 

Når du kigger på Grammatikopgaverne, kan du se hvor mange stjerner eleven har fået, altså hvor mange opgaver eleven har besvaret korrekt. Du kan ikke se, hvordan eleven har besvaret selve opgaven.
 
Fælles mål 2014
Gekko rummer opgaver og aktiviteter der dækker alle tre kompetenceområder, mundtlig kommunikation, skriftlig kommunikation og Culture og samfund. Det fremgår af forløbsvejledningerne hvilke mål der dækkes i de enkelte forløb.

 
Cooperative Learning
CL-strukturer er oplagte i forbindelse med sprogundervisning, og flere steder i Gekko finder du opgaver hvor eleverne skal arbejde med CL-strukturer. I disse opgaver er der typisk vedlagt et kopiark som skal printes ud.

 

Alinea Gekko-Engelsk 1.-3.

Kræver abonnement.

Gekko er opbygget efter samme princip fra 1.-10. klasse, men layout og indhold er tilpasset målgruppen. Der er altså samme struktur på websitet, men der er tydeligt forskel på hvordan Gekko ser ud for elever i 1. og 9. klasse.

Indholdet er også forskelligt. I 1.-3. klasse har Gekko fokus på gode historier, sange, lege og spil. I 7.-10. klasse byder Gekko på inspirerende temaer for målgruppen der inkludrer film, teksttyper, litteratur, kultur og meget mere.

På alle niveauer lægger Gekko op til, at eleverne skal bruge sproget aktivt og kreativt. Cooperative Learning spiller en vigtig rolle, og der er generelt mange aktiviteter der lægger op til at eleverne lærer og træner sprog i interaktion og samarbejde med hinanden. Gekko giver dig kommunikativ undervisning – med digitale fordele.

Sammen med Gekko får du også adgang til forskellige andre websites. På alle klassetrin kan du læse e-bøgerne i Superreaders. Nogle bøger har en rigtig lydindspilning tilknyttet, men alle bøgerne kan høres med syntetisk tale.



Hvordan bruger jeg Gekko?

Gekko-engelsk til indskolingen er inddelt i fem faneblade, jf. indholdsbeskrivelse herunder.

Topic er det centrale element i Gekko til indskolingen hvor der er didaktiserede forløb til eleven. Forløbene er markeret med stjerner på de store knapper som angiver en vejledende sværhedsgrad.
Star angiver at forløbet kan anvendes i fase 1-2,
Star angiver at forløbet kan anvendes i fase 2-3 og
Star angiver at forløbet kan anvendes i fase 3-4.

Stjernerne står under titlen - eksemplerne herunder:

Topics Topics Topics 

De andre faner, altså Songs, Language, Culture og Toolbox rummer forskellige ressourceelementer som du kan læse mere om herunder.

På de fleste sider i Gekko er der lærernoter i højre side i knappen  
Kun læreren kan se lærernoterne. I noten er der en kort vejledning til den side du er på, og nederst er der et link til forløbsvejledningen som er en grundig gennemgang af hvordan man arbejder didaktisk med materialet.

Topics

Topics udgør en central del af Gekko engelsk til indskolingen. Her finder du en række kortere eller længere forløb som alle er bygget op på samme måde, nemlig i 5 faser:

START START har fokus på læringsmål. Eleverne kan se og høre hvilke ord og udtryk de skal arbejde med i forløbet. Fasen kaldes START da ordet er nemmere at afkode for eleven end fx Læringsmål. De forskellige ord og udtryk præsenteres i semantiske områder, og eleven kan hoppe direkte til de tilhørende opgaver. Det er muligt at differentiere i forhold til klassetrin og elever – det er ikke nødvendigvis alle ord og udtryk alle elever skal arbejde med.

START TASKS rummer aktiviteter til de specifikke læringsmål. Aktiviteter kan være klik og lyt billeder, spil, Cooperative Learning opgaver, kopiark, sange og rim, mv.

Aktiviteterne er markeret med niveau. Et Memoryspil gives fx med 10 par på niveau 1 og 15 par på niveau 2, men det kan også være sværhedsgraden i ordforrådet der gør at der er tale om niveau 1 eller 2.

Nogle af aktiviteterne er designet til at fungere på IWB, fx klik og lyt billederne. Her gennemgås indledningsvist de ord og udtryk som er en del af forløbet, og som der samles op på i FINISH. Andre aktiviteter er spil som fungerer bedst som paropgaver eller individuelle opgaver. Nogle spil, fx Bingo, er dog beregnet til en gruppe- eller klasseaktivitet. Læs mere om de forskellige aktiviteter i afsnittet LANGUAGE.

Sange og rim er oplagte at præsentere for klassen på en interaktiv tavle. Mange af sangene kan også printes ud og hænges op i klassen.

Generelt er det en god idé at lave en del af opgaverne som forforståelsesopgaver, før man går videre til STORY. På den måde har eleverne bedre mulighed for at forstå indholdet i historien.

START Nogle forløb har helt korte, andre lidt længere historier. Historierne giver mulighed for at samle klassen om en fælles oplevelse, fx helt oppe foran IWB-tavlen. Du kan vælge selv at læse teksten højt, men du kan også bruge lydsporet.

Tegningerne kan bruges som afsæt for samtale, billedtømning eller dramatisering. Elevernes egen erfaringsverden kan inddrages på mange forskellige måder – kun fantasien sætter grænser.

Teksten vises ikke automatisk, men kan klikkes frem. Hvis man arbejder med historien til begyndere, handler det ikke om at kunne læse teksten – men om at kunne forstå hovedindholdet i historien og vænne sig til at høre og forstå engelsk.

I The Father, the Son and the Donkey skal eleverne være aktive, mens de hører historien. Alle elever skal have et flash card med en af figurerne eller et af ordene fra historien, og når figuren/ordet nævnes, skal de række deres flashcard i vejret. På denne måde bliver eleverne koncentreret om at lytte og de tager aktivt del i historiefortællingen. Dette princip kan benyttes i alle historierne.

Historien er glosseret. Eleverne kan slå gloser til og se alle glosserede ord og udtryk fremhævet med blå. Når man fører musen henover glosen, kommer oversættelsen frem i et lille vindue. Er der brug for læsestøtte til glosen, kan eleven føre musen op i oversættelsen, markere den og få den læst op. Dette kræver at man har et syntetisk talesystem integreret.

Når man har arbejdet med historien, kan eleverne igen gå til TASKS og arbejde med spil, klik og lyt - før klassen går videre til PROJECT.

START Alle forløb afsluttes med et eller flere projekter hvor eleverne arbejder med at skabe noget der har relation til indholdet i forløbet. Projekter kan være små præsentationer, visuelle og/eller mundtlige, på engelsk eller dansk afhængigt af niveau. Her stadfæster eleverne noget af det ordforråd de har lært i forløbet.

Hvis der i forløbet er lavet et Bingo-spil, er dette oplagt at bruge i den afsluttende fase. Her bliver mange af de ord man har arbejdet med i forløbet repeteret.

START Denne fase rummer en helt enkel selvevaluering. Eleven kigger på de ord og udtryk som de kender fra Start, og sætter smileys på. Meningen er at de ganske kort forholder sig til om de kan huske de forskellige ord og udtryk.

Læreren har mulighed for at se hvordan den enkelte elev har vurderet sig selv. Læreren kan naturligvis ikke rette i elevens evaluering.

Songs

Her er sange, rim og remser som egner sig godt til begynderundervisning i engelsk. Alle sange er indspillet så eleverne kan lære melodien. Rim og remser siges af elever der har engelsk som modersmål.

Det er oplagt at præsentere sange og rim for klassen på en interaktiv tavle. Har du ikke IWB i klasseværelset, kan nogle af sangene printes ud og hænges op i klassen.

Mange af sangene optræder også i de enkelte forløb under TOPICS eller i LANGUAGE.

Sange, rim og remser er glosseret. Eleverne kan slå gloser til og se alle glosserede ord og udtryk fremhævet med blå. Når man fører musen henover glosen, kommer oversættelsen frem i et lille vindue. Er der brug for læsestøtte til glosen, kan eleven føre musen op i oversættelsen, markere den og få den læst op. Dette kræver at man har et syntetisk talesystem integreret.

Language

I Language finder du aktiviteter til træning af forskellige grundlæggende ordforrådsområder, såsom Numbers & Colours, Body & Clothes og Animals. Andre ordforrådsområder er under udvikling, blandt andre Food, Hobbies, Seasons & Weather, etc.

Aktiviteterne er inddelt i LISTEN, PLAY og SPEAK, og rummer hhv. lytteforståelsesopgaver, ordtræning og kommunikative opgaver. Her finder eleverne både aktiviteter som de har arbejdet med i forløbene, og andre opgaver.

Aktiviteter kan være spil, kopiark eller IWB-opgaver. Læs mere om de enkelte aktivitetstyper herunder:
BINGO  
Klassen eller mindre grupper kan spille billedlotteri på deres tablet eller computer. Spillet genererer en tilfældig spilleplade og en tilfældig række af de ord der er i ’posen’. Hver elev har fx en plade med 15 billeder, og 25-50 ord i alt ’råbes op’. Alle kan afspille lyden på deres device så man skal blive enige om hvem der er ’opråber’. Spillet egner sig især til repetition idet mange af de ord eleverne har arbejdet med i de andre spil, er med i Bingo.
CLICK IT!  
Eleven skal forstå et ord eller et udtryk der siges (og som også kan læses), og derpå klikke på den tilsvarende illustration på tegningen. Spillet er på tid, og eleven får ca. 3-4 sekunder pr. ord. Når man klikker på 'reset’ i nederste højre hjørne, starter spillet forfra og ordene kommer i en ny rækkefølge.
DOMINO  
Eleven kombinerer tegning og tekst ved at placere de rigtige brikker i en labyrint. Spillet viser tid så eleven kan konkurrere med sig selv eller en kammerat.
KLIK OG LYT  
Klik og lyt billederne er meget velegnede til IWB. Her kan læreren eller eleverne klikke på ord og udtryk som er en del af forløbet. Billederne er især gode i forforståelsesfasen. Der er typisk mange ting man kan klikke på, men afhængigt af klassens niveau kan du vælge nogle elementer ud og nøjes med dem. Eleverne kan selv arbejde videre hjemme og gå på opdagelse i klik og lyt billederne. 
KOPIARK  
Eleven arbejder med en CL-opgave, fx en Mix and Match hvor man skal printe arket og klippe billeder ud så hver elev har et billede. Læs mere om CL-strukturerne herunder. 

Der er også opgaver som skal printes og løses på papir. Det kan være opgaver hvor eleven skal tegne eller markere - eller skrive nogle ord.
MEMORY  
Et vendespil hvor der afspilles en lyd når man vender en brik. Eleven lytter derfor til ordene mange gange. Memoryspillene optræder i flere versioner. De nemmeste spil kombinerer to ens tegninger/lyde, de lidt sværere kombinerer tegning/lyd og skriftbillede/lyd. Der er også memoryspil der kombinerer to forskellige tegninger med hver sin lyd, fx apple som danner par med apples for at træne ental og flertal, eller apple som danner par med chapel for at træne rimord. Spillet viser tid.
MOVE IT!  
Et hurtighedsspil på tid hvor eleven skal trække en illustration ned til det rigtige ordbillede. Spillet træner eleven i at kombinere tekst og billede.
PICK AND PLACE  
Denne aktivitet er udviklet til en fælles klasse- eller gruppeaktivitet på IWB-tavlen. Der er ikke lyd til aktiviteten. Eleverne ser nogle elementer som kan rykkes rundt, fx en påklædningsdukke som kan få tøj på. Det handler her om at samtale om billedet, give instruktioner og flytte elementerne hen det rette sted.
Bliver eleven i tvivl om hvad der skal ske i spillet eller aktiviteten, kan man læse en beskrivelse ved at klikke på Spørgsmålstegn øverst i højre hjørne. Spillene har en niveauangivelse - Level 1, 2 eller 3 så der er mulighed for at differentiere til elevernes forskellige niveau.

Culture

Culture rummer et verdenskort hvor man kan vælge USA, UK eller Australien og New Zealand. De to sidstnævnte er klar med udgangen af marts.

Culture er et ressourceområde om engelsksprogede lande og deres kultur, geografi, befolkning og traditioner. Culture kan inddrages i undervisningen efter behov - for at give eleverne en forsmag på de forskellige lande og tale med dem om hvad de allerede kender og har hørt om.

De interaktive landkort rummer små illustrationer som man kan klikke på. Man bliver derpå præsenteret for fotos, man kan lytte til en præsentation, som man også kan læse ved at klikke på Text. Til de fleste af lokaliteterne er der videoklip og/eller links til udvalgte websites.

Teksterne er af varierende sværhedsgrad, men mange af teksterne vil være for svære for eleverne i fase 1 og 2. Brug lyden og teksten til at lytte globalt og tale sammen om hvad det mon handler om, gerne på dansk. Brug billeder og videoer til tale med eleverne om hvad de kender til landene.

Toolbox

Her er korte videovejledninger til elever og lærere til brug af Web 2.0 programmer. De minder om de vejledninger du kan finde på SkoleTube, men er væsentligt kortere.

Fælles mål 2014

Der er målsætninger for fase 1-4 for hhv. mundtlig kommunikation, skriftlig kommunikation og kultur og samfund. Portalen rummer opgaver og aktiviteter der sikrer at alle tre kompetenceområder bliver dækket.

Alle forløb inkluderer opgaver og aktiviteter der træner både mundtlig og skriftlig kommunikation. Det er ikke alle forløb der dækker kultur- og samfundsaspektet da flere af forløbene er bygget om omkring eventyr og eventyrlige fortællinger, og altså ikke inddrager sammenligning med børns hverdag i engelsksprogede lande. Imidlertid rummer kulturfanen netop dette kompetenceområde.

Under vejledningen til de enkelte forløb relateres forløbet til Fælles mål. 

Cooperative Learning

Der er udviklet kopiark til flere forskellige Cooperative Learning aktiviteter i Gekko. De anvendte strukturer gengives herunder. Vil du læse mere om CL, henvises til bogen Cooperative Learning af Spencer Kagan og Jette Stenlev udgivet på Alinea, se www.alinea.dk.

Gyldendal Engelsk 8.-10.

Kræver abonnement. Et fuldt ud digitalt undervisningsmateriale til engelsk i overbygningen, og kan fungere som det bærende element i engelskundervisningen. 



Varieret indhold og fleksibelt brug 
engelsk.gyldendal.dk indeholder bl.a. færdige temaforløb, opgaver, information om sprog og kulturforhold, grammatik, nyttige og overskuelige opslagsværker samt et bibliotek, der både indeholder billeder og tekster i forskellige genrer. 
Brugen af sitet kan tilpasses, så det tilgodeser den enkelte klasses behov og interesser, og det omfattende materiale inspirerer og motiverer til både elev- og lærerdifferentieret undervisning.



Temaer
engelsk.gyldendal.dk indeholder en række nyskrevne og didaktiserede temaforløb, der kan implementeres direkte i den daglige undervisning. Temaforløbene indeholder hver fire undertemaer, der på forskellig vis belyser det overordnede tema. Alle undertemaer kan fungere som selvstændige forløb, og alle har samme overordnede struktur.



Prøveforberedende
Indholdet i engelsk.gyldendal.dk er alsidigt, og pensum kan derfor sammensættes, så det både tilgodeser den samlede klasse, men samtidig også efterlader eleverne med muligheder for selv at finde interessante og relevante emner og tekster, til deres selvstændige emner.

Folkeskolen.dk skriver i sin anmeldelse, at engelsk.gyldendal.dk 
"
er et fremragende digitalt hjælpemiddel til brug i 8.-10. klasse.”

Læs Folkeskolens fulde anmeldelse af engelsk.gyldendal.dk.

Der vil løbende komme både nyt indhold og nye funktionaliteter på sitet. 
Under menupunktet 'Nyt på engelsk.gyldendal.dk' kan du følge den aktuelle status.

Gyldendal Engelsk 4.-7. Klasse

Kræver abonnement. Fagportalen til engelskundervisningen i 5.-7. klasse giver helt nye muligheder. Portalen kan enten bruges som et selvstændigt materiale eller som supplement til trykte læremidler. Her en kort oversigt over fagportalens indhold: 

Topics
Fagportalen til engelsk præsenterer didaktiserede undervisningsforløb, der er lige til at gå til. Best Buddies omhandler forskellige former for venskaber, både i den virkelige og den virtuelle verden. Extremes handler om ekstreme måder at leve på, ekstreme spisevaner og ekstremt udseende. Culture Clashes beskriver fortidens og nutidens kultursammenstød i USA, Australien og New Zealand. Future Planets berhandler emner som klima, fremtid og science fiction. Home Base tager emner op som moderne familiestrukturer, hjemløshed og nomadetilværelse, Fame and Fortune omhandler stræben efter berømmelse på godt og ondt, barnestjerner og rigdom og Tales of the Unknown handler om mystik og eventyr. Længere tekster er glosserede (vises ved mouseover) og er indtalt af native speakers. 

     Hvert forløb har tre undertemaer. Et undertema indeholder undervisningsmateriale, der ca. dækker en måneds undervisning. Forløbene indledes med en introduktion samt læringsmål i Goals og afsluttes med et evalueringsark i Evaluation, som eleverne kan udfylde online og gemme eller printe. 
     Forløbene er udarbejdede, så de enten retter sig mod 5.-6. klasse eller 6.-7. klasse. 


Library

I Library findes alle primærtekster, billeder, videoer og lydfiler fra undervisningsforløbene (Topics). I Library kan eleverne derudover læse frilæsningsbøger på skærmen. Her er fx dramatiske historier i serien Survival, spændende fortællinger om hverdagen på en talentskole for børn i All Star High, interessante historier om børns heltegerninger i Young Heroes samt den dystre fremtidsfortælling The Matt Merton Mysteries. Endelig er der den rigt illustrerede faktaserie Snapshot. 
    I øjeblikket rummer biblioteket 40 frilæsningstitler, og biblioteket udvides løbende med i-bøger, lydfiler, billeder og videoer. 


Spot on

Indgangen Spot on rummer forskellige elementer, fx en liste over onlineredskaber, som kan bruges ved opgaveløsning, samt A Helping Hand med gode råd til skriftlig og mundtlig kommunikation. 
     Endelig er Spot on indgangen til Country Cubes, et indbydende, digitalt opslagsværk om kultur- og samfundsforhold i de engelsktalende lande. Her kan eleverne gå på opdagelse i billeder og korte tekster inden for temaerne Eating & Drinking, Wildlife, Traditions, Attractions, Facts og History.


Grammar

Portalen giver eleverne adgang til en enkel og lettilgængelig basisgrammatik. Hertil er knyttet en række selvrettende opgaver, hvor eleverne kan teste den viden, de netop har tilegnet sig. 


Teacher

Lærerens egen indgang giver overblik over indhold på portalen og tilbyder desuden vejledninger til onlineredskaber. Det er også her læreren får adgang til Planlæggeren en god hjælp til årsplanlægningen. 

Gyldendal Engelsk 0.-2. Klasse

Kræver abonnement. Rummer alt, hvad der behøves i den tidlige engelskundervisning.
   
engelsk0-2.gyldendal.dk er elevhenvendt og kombinerer det digitale medies mange muligheder med kreative opgaver og fysisk aktivitet. 

Fagportalen er rigt illustreret, og al lyd er indtalt af native speakers.
     

    
engelsk0-2.gyldendal.dk indeholder bl.a.:

- Temaer med enkel og tilgængelig struktur inddelt i tre niveauer
- Udførlig lærervejledning til hver lektion
- Målrettet træning af ordforråd bl.a. gennem spil og sange
- Wordline – der interaktivt træner ordforråd gennem billeder og lyd
- Niveauinddelte interaktive opgaver
- Kulturelle temaer om Britain, America og Australia
- Temaer om St. Valentine’s Day, Easter, Halloween og Christmas

Kididdles

 Engelske børnesange til print

Engelsk Jeopardy

Engelsk Jeopardy

E-learning for kids

Mange forskellige aktiviteter

Duda - engelsk

Med bl.a. engelsk og amerikansk slang

Grammatip@ (3.-10.)

Kommuneaftale. Grammatikøvelser.

Fra 3. klasse og opefter

Clio Engelskfaget Udskoling

Kommuneaftale. Et komplet undervisningsmateriale, der dækker Undervisningsministeriets krav til engelskundervisningen i udskolingen. Det er vores mål at skabe en læringsportal, der på levende og inspirerende vis bygger videre på den indledende engelskundervisning og breder fagets mange facetter ud for eleverne.

Alle vores tekster er multimodale. Især billeder og videoer er med til at understøtte forståelsen, ligesom tekstens centrale ord, fokusord, understreger vigtigheden af elevens sproglige udvikling. Alle aktiviteter er tilrettelagt med en blanding af mundtlig kommunikation, fysiske aktiviteter, interaktive skrivefelter, lydfiler og selvrettende træningsopgaver.

Language

Under menupunktet "Language" møder eleverne sproget og grammatikken på flere forskellige måder. Der bliver arbejdet på sjov og kreativ vis med engelsk grammatik, talemåder, ordsprog, gambitter og den engelske udtale. På Engelskfaget bliver grammatiske regler anvendt aktivt, repeteret gennem leg og undersøgt af eleverne.

Cultures

Eleverne skal beskæftige sig med kultur- og samfundsforhold i de engelsktalende lande. ”Cultures” giver eleverne en indføring i nære emner samt vigtige kulturhistoriske begivenheder med afsæt i USA, United Kingdom, Irland, Nordirland, Skotland, Sydafrika og Indien. Emnerne, som tekster og aktiviteter berører, er særlige for det pågældende land, men hører alle under hovedkategorierne traditioner og historie. 

Genres

Under menupunktet "Genres" stilles der skarpt på forskellige genrer, herunder musikalske og litterære genrer. Eleverne får mulighed for at fokusere på velkendte såvel som ukendte genrer og herigennem arbejde med det engelske sprog på en anderledes måde. Eleverne bliver gennem arbejdet med "Genres" introduceret til mange forskellige billed- og tekstmedier og får udvidet deres tekstbegreb.

Topics

Under menupunktet "Topics" har vi samlet forskellige engelskfaglige temaer. Hvor portalens øvrige menupunkter har fokus på enkeltområder, går "Topics" på tværs af hovedområderne i faget engelsk. Temaerne appellerer til og motiverer elever i udskolingen, hvorfor de tager udgangspunkt i elevernes interesser og hverdagsliv, for at bevæge sig ud i den engelsksprogede verden. Dermed bliver det muligt at sammenligne egen kultur og den engelsksprogede kultur. Mange af temaerne er desuden velegnede til tværfagligt arbejde med andre skolefag.

Forløb

Under menupunktet "Forløb" finder du foruden undervisningsforløb også årsplaner. Begge dele er redaktørens forslag til dig som lærer og til årets arbejde med engelsk. Portalens 69 undervisningsforløb er opdelt i relevante klassetrin, så du altid kan finde et undervisningsforløb, der passer netop til din klasse, ligesom udvalgt indhold fra portalen er udarbejdet i årsplaner for henholdsvis 7., 8., 9. og 10. klasse.

Clio Engelskfaget Mellemtrin

Kommuneaftale. Et komplet undervisningsmateriale, der dækker Undervisningsministeriets krav til engelskundervisningen på mellemtrinnet. Det er vores mål at skabe en læringsportal, der på levende og inspirerende vis bygger videre på den indledende engelskundervisning og breder fagets mange facetter ud for eleverne.

Alle vores tekster er multimodale. Især billeder og videoer er med til at understøtte forståelsen, ligesom tekstens centrale ord, fokusord, understreger vigtigheden af elevens sproglige udvikling. Alle aktiviteter er tilrettelagt med en blanding af mundtlig kommunikation, fysiske aktiviteter, interaktive skrivefelter, lydfiler og selvrettende træningsopgaver.

Language Use

Under menupunktet "Language Use" skal eleverne lege med sproget gennem talemåder, ordsprog, gambitter og den engelske udtale. Derudover kan eleverne få hjælp til at blive bedre til både mundtligt og skriftligt engelsk ved brug af gode strategier.

Grammar

Under menupunktet "Grammar" skal eleverne arbejde med engelsk grammatik og sætningsopbygning på sjov og kreativ vis. På Engelskfaget bliver grammatiske regler anvendt aktivt, repeteret gennem leg og undersøgt af eleverne.

Cultures

Eleverne skal beskæftige sig med kultur- og samfundsforhold i de engelsktalende lande. ”Cultures” giver eleverne en indføring i nære emner samt vigtige kulturhistoriske begivenheder med afsæt i USA, Great Britain, England, Wales og Australia. Emnerne, som tekster og aktiviteter berører, er særlige for det pågældende land, men hører alle under hovedkategorierne traditioner og historie. På længere sigt vil der også komme forløb om andre engelsktalende lande.

Literature

Under menupunktet "Literature" stilles der skarpt på litterære genrer. Eleverne får mulighed for at fokusere på velkendte genrer som eventyr, fantasy, poesi osv. og herigennem arbejde med det engelske sprog. Eleverne bliver gennem arbejdet med "Literature" introduceret til mange forskellige billed- og tekstmedier og får udvidet deres tekstbegreb.

Media

Under menupunktet "Media" stilles der skarpt på genrer inden for musik, film, kunst og teater. Eleverne får mulighed for at fokusere på velkendte såvel som ukendte områder og herigennem arbejde med det engelske sprog på en anderledes måde. Eleverne bliver også her introduceret til mange forskellige billed- og tekstmedier.

Topics

Under menupunktet "Topics" har vi samlet forskellige engelskfaglige temaer. Hvor portalens øvrige menupunkter har fokus på enkeltområder, går "Topics" på tværs af hovedområderne i faget engelsk. Temaerne appellerer til og motiverer elever på mellemtrinnet. Det er temaer, der med afsæt i elevernes hverdagsliv og nære verden tager dem med ud i den engelsksprogede verden. Dermed bliver det muligt at sammenligne egen kultur med den engelsksprogede kultur. Mange af temaerne er desuden velegnede til tværfagligt arbejde med andre skolefag.

Forløb

Under menupunktet "Forløb" finder du foruden undervisningsforløb også årsplaner, som begge er redaktørens forslag til dig som lærer og til årets arbejde med engelsk. Portalens 61 undervisningsforløb er opdelt i relevante klassetrin, så du altid kan finde et undervisningsforløb, der passer netop til din klasse, ligesom udvalgt indhold fra portalen er udarbejdet i årsplaner for henholdsvis 4., 5. og 6. klasse.

Clio Engelskfaget Indskoling@

Kommuneaftale - Et komplet undervisningsmateriale, der dækker Undervisningsministeriets krav til engelskundervisningen i grundskolernes yngste klasser. Det er vores mål at skabe en undervisningsportal, der på levende og inspirerende vis giver eleverne en grundig introduktion til engelskfaget og dets kerneområder.

The Basics

I menupunktet "The Basics" møder eleverne sproget og grammatikken på flere forskellige måder. Det er byggestenene i engelskfaget. Alle tekster er bygget op med fokusord og en integreret video med sang eller ord, som giver eleverne en anden tilgang til sproget. Dette betyder, at alle elever får en forståelse for temaet, selvom der er forskellige faglige udgangspunkter i klassen. Alle aktiviteter er tilrettelagt med en blanding af mundtlig kommunikation, fysiske aktiviteter, interaktive skrivefelter, talking flashcards, Clio Kids, lydfiler og selvrettende træningsopgaver.

The World

Eleverne skal beskæftige sig med kultur- og samfundsforhold i de engelsktalende lande. Menupunktet "The World" giver eleverne en indføring i nære emner samt vigtige kulturhistoriske begivenheder. Under menupunktet ligger bl.a. USA, England og Australien.

Til hvert land er der en række emner, som er særlige for det pågældende land, men som hører under hovedkategorierne sport, traditioner, skoleliv og historie.

The Topics

Under menupunktet "The Topics" kan eleverne finde artikler og aktiviteter om forskellige genrer. Her præsenteres eleverne for emner, som de kan genkende fra deres liv. Eleverne finder gensynsglæde i et sprog, som de allerede har et kendskab til. Denne glæde skaber motivation for den videre læring. Alle aktiviteter er tilrettelagt med en blanding af mundtlig kommunikation, fysiske aktiviteter, interaktive skrivefelter, talking flashcards, Clio Kids, lydfiler og selvrettende træningsopgaver.

The Bank

Under menupunktet "The Bank" finder eleverne engelskfaglige temaer.
"The Bank" er en kulturskat med et væld af forskellige tekster og aktiviteter. Disse kan bruges som selvstændige elementer i lærerens undervisning, som dele af forløb og til temadage og -uger. Eleverne præsenteres her for engelsk i en anden form. Der er sange, jokes, rim og tongue twisters. Sangene er didaktiske – sange med total physical response.

  • Der er en animeret version.
  • Der er en Clio-produceret karaokeversion.
  • Der er en version med Clio Kids, som viser bevægelserne.
Forløb

"Årsplaner" er redaktørens forslag til dig som lærer. I årsplanerne, finder du en nøje udvalgt progression i portalens indhold for henholdsvis 1., 2. og 3. klasse.

"Undervisningsforløb" består af 39 undervisningsforløb for 1.-3. klasse. Undervisningsforløbene er opdelt i relevante klassetrin, så du kan finde et undervisningsforløb, som passer netop til din klasse.

Værktøjskassen

Ordbogen.com [ios] [android]

Opgavehylden@

DR /skole

EMU

Skoletube [ios] [android]

Lucidpress Publishing

Apps og andre værktøjer

eslWord+ [web] [ios]

ABC Galaxen [ios]

BB Fremviser [android]

Fun English [ios] [android]

Bookbuilder [ios] [android]

RUM - Lokalt samarbejde om læring Udskrivning

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden.